Вино Бароло Сан Карло 2015г

Пиемонт, престижният италиански лозарски регион, е почти изключително идентифициран с производството на страхотни червени вина, но често се забравя, че в този регион се произвеждат и отлични бели вина и известни пенливи вина. Безспорно, ролята на Пиемонт в развитието на съвременната италианска енология е и е била фундаментална: точно в този регион започва необикновената революция, която върна Италия на върха на висококачествената продукция. Имена като Barolo, Barbaresco, Nebbiolo и Barbera са само няколко примера за вина и грозде, които предизвикват у всеки ентусиаст мисли, свързани с качеството и енологичните постижения.

От енологична гледна точка Пиемонт, в сравнение с другите региони на Италия, представлява някакво изключение: тук вината са в по-голямата си част моно сортови, т.е. произведени с едно грозде, а вината, произведени с няколко грозде ., въпреки че са чести в различни райони на региона, те представляват малцинството от продукцията. Освен това лозарството в Пиемонт често се основава на концепцията за тероар ​​и кру: специфично вино се произвежда изключително с грозде от различни лозя, чието име се използва и за определяне на самото вино

Barolo от DEZZANI е пълноценно червено вино, страхотен израз на гроздова елегантност Nebbiolo от червено вино от Пиемонт. Изобилно вино, балсамово, чубрица с нотки на червени плодове, сложно и устойчиво с енергичен танин.

Характеристики
Деноминация
Piemonte DOCG
Сортове грозде
Неббиоло
Съдържание на алкохол
14,5%
Размер на бутилката
75 cl бутилка
Стареене
24 месеца в бъчви от славонски дъб
Описание на Barolo от DEZZANI
Цвят
Лек рубин с гранатови отблясъци.
Аромат
Хрупкава череша, червена роза, балсамови нотки, тютюн и лавандула.
Вкус
Изобилен и сложен, упорит с енергичен танин.
69,00 лв.
loading... Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 69,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!