ТЕРАНО

Познато още от римско време с името Пучинум, Терано се счита за вино, което е добро за здравето поради съдържанието на желязо. То се отличава с богатата си ябълкова киселинност, дивите аромати на малина и къпина и типичния интензивен рубинено червен цвят с виолетови нюанси.Защото е бутилирано шест до осем месеца след прибиране на реколтата, което му позволява да изразява всичките си типични черти. Ограниченото съдържание на танин и умереното алкохолно съдържание, макар и със значителна киселинност, го правят средно добре структурирано вино, идеално за студени предястия и традиционни ястия. Ако го пиете докато е младо,това вино може да бъде подходящо за риба с високо съдържание на мазнини, особено змиорки.

Наименование - Док Корсо

Гроздова смес - 100% Терано

Събиране и винификация

След 9 месеца в контейнери от неръждаема стомана (без малолактична ферментация) виното остава още 3 месеца в бутилки преди началото на продажбата.

Сетивни особености

Цвят - Интензивен рубинено червен, докато е младо с виолетови пръстени.С отлежаването цветните тонове се вплътняват.

Аромат - Диви аромати на къпини, боровинки, диви череши и сливи.

Вкус - По-скоро кисел (поради наличието на ябълкова киселина в младото Терано) леко метален,наситен и жив.

Съчетание - Ограниченото съдържание на танини и умереното съдържание на алкохол, правят виното Терано със средно идеална структура, подходяща за деликатеси и осолено месо. Когато е младо, това вино е идеално допълнение към мазни риби, като змиорки. Предлагаме ви да сервирате при 16-18 ° C.

Период на съхранение - 7/10 години, когато бутилката се съхранява правилно

Опаковка: Бутикла 750ml

32,90 лв. 24,00 лв.
loading... Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 24,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!