Изба Dal Bello

Винарната е основана от Виторио Dal Bello през 50-те и сега се управлява от двамата му синове, Марио и Антонио, които инвестирали в нови технологии, за да се осигурят най-високите стандарти за качество.Процесът на тяхното производство на вино се основава на внимателен подбор на гроздето.

Венето е един от основните региони на Италия по отношение на количественото производство на грозде. Вината, произведени в този регион, са известни по целия свят. Amarone, Recioto, Soave, Prosecco, Valpolicella и Bardolino са само няколко имена на вина, познати по целия свят и които в повечето случаи идентифицират не само виното от Венето, но и италианското. Най-интересната характеристика на Венето със сигурност е представена от факта, че успехът на неговите вина до голяма степен се определя от многото местни видове грозде, които се отглеждат в региона, както бяло, така и червено. Гарганега, Требиано ди Соаве и Просеко са сред основните сортове грозде, с които се произвеждат бели вина; Corvina, Rondinella, Molinara и Raboso са тези, които се използват главно в производството на червени вина. Венецианската енология има голямо *ампелографско наследство и териториално разнообразие, което позволява производството на вина с различни качества, от леки и приятни вина до по-здрави и взискателни, като Amarone.

*Ампелография - наука, която се занимава с изучаване и описване на видовете и сортовете лози, както и на процеса на изменението им под влиянието на околната среда и целенасочената дейност на човека.

Изба Dal Bello
Подреди по