Menu
Your Cart

Като собственик на сайта  „https://divinobrothers.com“, Валентин Йорданов ВГ ЕООД Ви информира , че преди да ползвате този уебсайт, Вие трябва да позбнавате общите условия за ползване, политиката за защита на личните данни, както и политиката по използването на  (COOKIES”)-“БИСКВИТИ”. Осъществявайки достъп до уебсайта ВИЕ декларирате, че сте запознати и се съгласявате с общите условия за ползването на сайта, със защитата на вашите лични данни, както и по политиката с изполването на „БИСКВИТИ” (COOKIES”).  Още информация

АСОЛО ПРОСЕКО СУПЕРИОР БРУТ Милесимато 1,5л

АСОЛО ПРОСЕКО СУПЕРИОР БРУТ Милесимато 1,5л
АСОЛО ПРОСЕКО СУПЕРИОР БРУТ Милесимато 1,5л

Пенливо бяло вино, произведено от грозде Глера ДОК (Просеко), избрано от Asolani Hills.

Производствена зона - Лозя Farra, Crocette, Maqua (Населено място Paderno del Grappa). Лозята са разположени на хълмове.Изложени са на хладни ветрове със силни температурни колебания.Нисък добив от хектар.

Надморска височина - около 180 м. a.s.l.

Тип на почвата - Глина и варовик.

Растения на хектар - 3300бр.

Период на прибиране на реколтата - Последните десет дни на септември.

Технология за производство на виното: Гроздето се избира и поставя в съдове. След това се оставя на студено накиснато за 8 часа при контролирана температура от 8 ° С. След този процес гроздето се притиска леко и към виното се добавят специални дрожди. Ферментацията трае около 15 дни при 17 ° C.След това виното се съхранява в резервоари от неръждаема стомана с температура на топлоотдаване при температура от 5 ° C,докато трае процеса на газиране.

Процес на газиране - По-нататъшна ферментация в автоклав със специални дрожди при 16 ° С в продължение на 60 дни.

Рафиниране - 30 дни в бутилки.

Характеристики – Сламено жълт цвят. Елегантен букет с нотки на бяла праскова, понякога от екзотични плодове,бадеми и мед, които отличават това великолепно пенливо вино. Интензивен вкус, но приятно свеж и балансиран.

Съчетание - Идеален аперитив или допълнение към черупчести мекотели, ориз и скариди. Подходяща температура за сервиране-8 ° C.

Технически данни

Алкохол: 11% об.

Киселинност: 6 г/л

Захар - 13 г/л

Налягане - 5 бара

Опаковка: Бутикла 750ml

44.10 лв.
Без данък: 44.10 лв.
Добави